Stress, overspannenheid en burn-out

Stress, overspannenheid en burn-out infographic

52% van de ondervraagden gaf aan meer stress te hebben ervaren de in de afgelopen 5 jaar. 70% van de ondervraagden gaf aan mentale symptomen te hebben van stress. 80% van de ondervraagden gaf aan fysieke symptomen te hebben van stress. Volgense de American Psychology Association.

Voor Nederland zou dit met een bevolking van 17 miljoen mensen neerkomen op een cijfer van ongeveer 9 miljoen mensen die last hadden van de gevolgen van stress in 2013 vergeleken met ruwweg 13.5 miljoen mensen die last hebben van de gevolgen van stress in 2019. Dat zou een toename betekenen van 4.5 miljoen mensen op een bevolking van 17 miljoen op een tijdspanne van 5 jaar.

Voor België zou dit met een bevolking van 11 miljoen mensen neerkomen op een cijfer van ongeveer 6 miljoen mensen die last hadden van de gevolgen van stress in 2013 vergeleken met ruwweg 9 miljoen mensen die last hebben van de gevolgen van stress in 2019. Dat zou een toename betekenen van 3 miljoen mensen op een bevolking van 11 miljoen op een tijdspanne van 5 jaar.

DE STELREGEL IS DAT VOOR ELKE EURO DIE EEN BEDRIJF UITGEEFT TER BEVORDERING VAN HET WELZIJN VAN ZIJN WERKNEMERS, 2 EURO TERUG VERDIENT WORDT AAN EXTRA PRODUCTIVITEIT.

Bekijk de afbeelding in volledige grootte

Vond U dit artikel nuttig? Help ons door ons een positieve waardering te geven.
[Total: 2 Average: 5]
Vond je dit artikel nuttig? Delen is makkelijk met deze social share buttons.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *