Rituelen

Rituelen

Het bestaan van primitief coitus spel of rituelen wordt in door Jung met massa’s voorbeelden aangetoond.  Wat obscuur blijft is de energie en nadruk op het rituele spel. Het is algemeen bekend dat dergelijke primitieve riten (rituelen) vaak van enorm belang waren en dat ze met een buitengewoon vertoon van energie uitgevoerd worden.  Iets wat in sterk contrast lijkt te staan met de algemeen bekende traagheid van de primitieve mensheid. 

 Dit zorgt er voor dat rituele activiteit het karakter van spel compleet verliest en dat van doelbewuste inspanning aanneemt.  Indien bepaalde rassen een hele nacht op drie tonen kunnen dansen in de meest monotone manier, dan geeft dat aan dat er een compleet gebrek aan het karakter van spelen is en de nadruk dichterbij fysieke training ligt.  Er lijkt een drang van transfer van libido in zulks rituele activiteit te bestaan. 

 Als de basis van de rituele activiteit de seksuele handeling is dan kunnen we aannemen dat het in werkelijk ook de onderliggende gedachte van fysieke training is.  Onder deze omstandigheden daagt de vraag op waarom de primitieve mens het symbolisch representeren van de seksuele handeling onderneemt?  Of waarom onderneemt hij dergelijke,  nutteloze handelingen zonder het aspect van amusement?

 Het lijkt aannemelijk dat de seksuele handeling zelf verkiesbaar is voor de primitieve mens dan dergelijke absurde en vermoeiende oefeningen.  Het is nauwelijks anders mogelijk dan dat dergelijke drang de energie weghaalt van het originele object en het werkelijke doel, leidend tot de productie van surrogaten.

Men eert dat wat hij niet heeft of dat wat men niet is.  Deze drang,  in bovenstaande terminologie uitgedrukt,  verwijderd een bepaalde hoeveelheid van het libido van seksuele activiteit en creëert een symbolische en praktisch geldige vervanging voor dat wat verloren is gegaan.  Deze psychologie is bevestigd door de Watschandie ceremonie waarbij mannen de aanwezige vrouwen niet aan mogen kijken.  Dit detail geeft ons een blik in waar het libido van is afgewend.

 De psychologische drang voor de transformatie van het libido is gebaseerd op de originele verdeling van de wil.  De overgang neemt plaats als een middel om de energie om te zetten in een analogie.  Het verzet tegen seksualiteit tracht dus ook het voorkomen van de seksuele handeling en dus deel van de energie weg te trekken van se seksuele handeling.

Aanvullend : Waarom zijn dromen symbolisch

Vond U dit artikel nuttig? Help ons door ons een positieve waardering te geven.
[Total: 0 Average: 0]
Vond je dit artikel nuttig? Delen is makkelijk met deze social share buttons.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *