Narcist vermijden

Hoe vermijd je narcisten in de toekomst?

De narcist zal tijdens een relatie alles in het werk zetten om de zelfontplooiing van de codependent te stagneren.  Haast zonder uitzondering meldden ondervraagden geen vreugde meer te hebben in hobby’s en bezigheden die ze voor de relatie met zo een passie bezig hielden.  Deze voelen leeg en nutteloos.

Toch is het belangrijk jezelf bezig te houden met zaken die je met passie kan beoefenen,  die je laten stralen om het maar even beeldsprekend uit te drukken.  Zoeken naar en bezig zijn met de dingen waar je goed in bent geven je het zelfvertrouwen terug dat de narcist stap voor stap heeft ontnomen.

Grenzen stellen is goed,  maar grenzen zijn geen muren.  Een grens is een spreekwoordelijke lijn in het zand waar men niet over moet,  een muur is een barrière om anderen buiten te houden.  Wees assertief maar sluit jezelf niet af van anderen of nieuwe ervaringen uit angst misschien een narcist tegen het lijf te lopen.

Een verloren hart hoeft er niet voor te zorgen dat je als een treurig hoopje bij de pakken neer gaat zitten.  Verzorg jezelf,  groei.  Hoe je dat doet is aan jezelf.  Weet je nog die passie waarmee je over nieuwe interesses sprak voor de relatie?

Er is een grote kans dat je jezelf ziet als een gebrekkig individu,  dat je het idee hebt dat je wat mist,  iets wat je een ander niet kan bieden.  Dit is het wat de narcist tot je aantrok in de eerste plaats.  Dit is de tijd om hier aan te werken.  Ben je niet tevreden met je uiterlijk?  Neem een dure make-over.  Onzeker over je financiële situatie?  Start een opleiding die je echt interesseert….

De narcist houd er niet van te investeren,   heb je wat te bieden en straal je dat ook uit dan zullen de opportunisten verdwijnen als sneeuw voor de zon en plaats maken voor het type mensen die jou ook wat te bieden hebben.

Vond U dit artikel nuttig? Help ons door ons een positieve waardering te geven.
[Total: 0 Average: 0]
Vond je dit artikel nuttig? Delen is makkelijk met deze social share buttons.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *