Herstel coach

Revalidatie, trauma, tegenslag,…? Wij geven je de mentale tools om de draad weer op te pakken.

Gratis intake gesprek

Meld je aan voor een gratis telefonisch intake gesprek door het invullen van de checklist en één van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

24/7 Bereikbaar

Vitalife coaching is 24/7 bereikbaar via volgende kanalen;

Wat is een herstel coach?

Een herstel coach is er om mensen te helpen die door omstandigheden een verlaging in hun levensstandaard ervaren en die voelen daarin vast te zitten. Dit kan komen door een ongeval, financiële tegenvaller, ontslag, relatie of sociale problemen, substantie gebruik of misbruik,…

Vaak ervaren mensen in dit soort scenario’s vast te zitten in een soort dal waaruit het enorm moeilijk is deze te beklimmen. Niet ongebruikelijk is dat één probleem een volgende triggert waardoor het individu in een nog dieper dal komt. Dit noemt men een neerwaartse spiraal en deze kunnen erg moeilijk te doorbreken zijn omdat nieuwe problemen de geestelijke welzijn negatief beïnvloed wat op zijn beurt weer voor nieuwe problemen kan zorgen. Zo stapelen de negatieve gebeurtenissen zich in hoog tempo op.

De coach helpt je deze negatieve spiralen te vermijden of verbreken, tegelijk gaat hij aan de slag om zowel het verwerkingsproces op gang te helpen en je levensstandaard te verhogen.

Hoe kan een herstel coach je helpen?

Een herstel coach zorgt dat je het heft terug in eigen hand neemt. Dit kan door direct te werken aan je levensstandaard, beveiligingsprotocollen op te stellen tegen neerwaartse spiralen of je een mindset te geven om slepende zaken waar je geen invloed op hebt naast je neer te leggen. Maar waar het op neer komt is dat hij samen met jou weer in kaart brengt wat voor jou nu echt belangrijk is en helpt je dat te bereiken.

Wil je weten of een herstel coach wat voor jou is?

Dan kan je altijd gratis en vrijblijvend een intake gesprek aanvragen door onze vragenlijst in te vullen, je wordt dan door één van onze medewerkers terug gebeld die je wegwijs maakt in het proces waarna je rustig kan beslissen.

Aarzel niet, klik hier om je aan te melden voor een gratis intake gesprek!

Herstel coach in je eigen regio

Tussendoorse coaching sessies kunnen telefonisch worden verstrekt, toch is het vaak handig om even face to face samen te zitten om problemen, plannen, inzichten en strategieën te bespreken. Dit kan op één van de locaties bij jou in de buurt.

Tarieven

Intake gesprek

GRATIS

 • Gratis analyse van je intake checklist
 • Gratis telefonische sessie
 • 100% vertrouwelijk

Telefonische sessie

€ 45.00

 • Flexibel
 • Encryptie door telecomprovider
 • 100% vertrouwelijk

Sessie in jouw regio

€ 60.00

 • Flexibel
 • 1 op 1 sessie in je regio
 • 100% vertrouwelijk

Quotes
 • “Be there for others but never leave yourself behind”

  Dodinsky

Life tips
 • Sta op met een glimlach

  Wist je dat we niet alleen glimlachen als we in een goed humeur zijn maar dat een glimlach ook een goed humeur opwekt? Probeer het maar eens, heeft het gewerkt? De reden dat we vrolijker worden van glimlachen heeft alles te maken met neuroplasticiteit, onze hersenen maken nieuwe paden wanneer we een nieuwe actie leren en versterken die telkens wanneer we deze actie uitvoeren. Deze paden koppelen deze acties aan een fysiologische respons, in dit geval de vrijgave van Dopamine in onze hersenen. Deze stof zorgt er voor dat we in een vrolijke, optimistische en energievolle stemming komen. We glimlachen dus als we vrolijk zijn maar we worden ook vrolijk als we glimlachen,… een beetje zoals de hond van Pavlov die ging kwijlen telkens wanneer hij het belletje hoorde dat een maaltijd voorspelde.