Aspecten die een narcist aantrekken en afstoten en hoe vermijd je narcisten

Aspecten die een narcist aantrekken en afstoten

De narcist wordt van nature aangetrokken tot een bepaald type mensen dat hij kan controleren.  Hieronder enkele aspecten die een narcist aantrekken en afstoten.

Om maar even het gros van de mensen in zelfhulpgroepen tegen te spreken,  de narcist zoekt niet naar de sterke, vrolijke, aantrekkelijke, rijke partner.  De codependent kan al deze eigenschappen in meer of mindere mate bezitten maar dat is over het algemeen niet tekenend voor hun staat van zijn bij het ontmoeten van de narcist.

Waar zoekt de narcist dan wel naar?  Mensen die kwetsbaar zijn,  mensen met een gemis die dat maar wat graag met de aanwezigheid van de narcist willen compenseren.  Dat gemis kan tijdelijk zijn;  reboundrelatie,  grote verandering in levensstandaard,…  maar vaak is het deel van de persoonlijkheid van de codependent.

De narcist zoekt met name personen die gretig zijn de narcist te behagen,  de narcist heeft een minderwaardigheidscomplex en zoekt dus mensen die diep van binnen twijfelen aan wat ze te bieden hebben en dit maar wat graag compenseren met het vervullen van de wensen van de narcist.

De narcist voelt juist zich onprettig bij mensen in een staat waarbij ze kracht, schoonheid en voornamelijk zekerheid uitstralen.  De letterlijke vertaling van het Engelse woord codependent is afhankelijke,  een narcist ziet geen snel voordeel te behalen bij onafhankelijke partners.

Let wel dat dit gaat om emotionele manipulatie en niet om criminele activiteiten als afpersing, oplichting,…

Aanvullend : Waarom de narcist net op zoek gaat naar codependents met een hoog iq

Aanvullend : Hoe vermijd je narcisten in de toekomst?

Vond U dit artikel nuttig? Help ons door ons een positieve waardering te geven.
[Total: 0 Average: 0]
Vond je dit artikel nuttig? Delen is makkelijk met deze social share buttons.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *